INSTRUCTIONS

Saffransdeg- Börja med fördegen. Värm mjölken med saffran till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll i saffransmjölken. Tillsätt vetemjölet och knåda till en fin deg gärna med en köksassistent med krok i 5 minuter. Låt degen vila i 15-20 min i bunken med en duk över.

Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet i ca 10 minuter. Det går även bra att knåda för hand.

Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så degen släpper sin spänning.

Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och låt svalna något.

Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Dela degen i cirka 30 bitar, rulla och forma till lussekatter, som ett S och lägg på russin. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter tills dina lussebullar har fått en fin gyllenbrun färg.

Pensla bullarna efter gräddning med sockerlag och låt svalna.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS