INSTRUCTIONS

Det här receptet ger dig ljuvligt goda tekakor som doftar hur gott som helst. Absolut ett av mina favoritrecept på bröd! Dessutom är det busenkelt att slå ihop. Allt i ett, hur bra är inte det? 🤗 Det här receptet är så lätt att göra så ingen (skulle jag påstå) kan misslyckas 😉

Dom här tekakorna blir såå mjuka och goda så man nästan inte kan sluta äta dom. Helt magiska!

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.

Tillsätt honung, salt, äggula, vetemjöl och det rumsvarma smöret. Arbeta degen 5 minuter i bakmaskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa i 45 minuter, täckt med en bakduk.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 0,5 cm. Stansa ut runda cirklar ca 15 cm i diameter (jag använde en skål) och lägg på bakplåtspapper och naggar med gaffel. Låt jäsa 35 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.

Ta ut tekakorna och pensla med lite vatten, på så sätt håller dom sig mjuka och fina. Låt svalna något.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS