Tekakor
Förberedelsetid
8 minuter
Tillagningstid
1 timme 20 minuter
Portioner
20
Målgrupp
Frukost
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honung, salt, äggula, vetemjöl och det rumsvarma smöret. Arbeta degen 5 minuter i bakmaskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa i 45 minuter, täckt med en bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till ca 0,5 cm. Stansa ut runda cirklar ca 15 cm i diameter (jag använde en skål) och lägg på bakplåtspapper och naggar med gaffel. Låt jäsa 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.
Ta ut tekakorna och pensla med lite vatten, på så sätt håller dom sig mjuka och fina. Låt svalna något.
1 kommenteringar för “Tekakor”