INSTRUCTIONS

Mazarin eller mazarinkaka är, vad jag tycker, barnsligt gott, och som jag alltid tyckt om. Tyvärr så tror jag inte att mazariner är så värst uppskattat nu för tiden som det var förr.

Det finns olika variationer med olika fyllningar och glasyrer, vissa med choklad och hasselnötter och andra som innehåller frukt och bär. Men jag fördrar den klassiska mazarinen med mandelfyllning! Vilken är eran favorit?…

Det här receptet räcker till 1 stor Mazarinkaka på ca 24 cm eller 3 st mindre som jag gjorde 🤗

Börja med att blanda rumstempererat smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och äggula. Blanda allt till en fin och slät deg.

Tryck ut degen i en form på ca 24 cm. Ta bort överflödig deg runt kanterna med tex kniv eller spatel. Nagga bottnarna ordentligt och ställ in i frys medans du gör fyllningen.

Ställ ugnen på 170 grader. Vispa mandelmassa och smör till en slät smet, tillsätt ägg och rör ut ordentligt men rör inte för mycket.

Fyll formen med mandelsmeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Obs! Om du använder mindre formar (som på bilderna) så grädda ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Rör ihop florsocker, vaniljpulver och vatten till glasyren. Va lite försiktig med vattnet, man vill inte ha den för lös. Häll glasyren över kakan och ställ in i kylen tills den stelnat helt.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS