INSTRUCTIONS

Hallondröm med Krisp

Sött och syrligt är något jag verkligen älskar. Att dessutom kombinera med något krämigt och neutralt som i den här desserten bestod av grädde och mascarpone blev en dunder succé.

Dessert i glas känns väldigt lyxigt, och vad passar då bättre än att göra det vid speciella högtider som vid födelsedag eller nyår.

Den här desserten består av en smuldeg som bakas av i ugnen som varvas i glas tillsammans med mascarponekräm och en halloncurd.

Krisp: Blanda samman alla ingredienser till krispet. Smula ut degen på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter, eller tills det fått fin färg. Låt svalna!

Halloncurd: Mätt upp alla ingredienser till halloncurden förutom smöret i en kastrull och låt sjuda ett par minuter, rör om hela tiden. Den ska bli tjock och krämig. Ta kastrullen åt sidan, tillsätt smöret och rör om. Plasta och ställ in i kylen.

Montering: Vispa ihop grädde och mascarpone till en krämig konsistens. Ta fram glas och lägg lite krisp i botten, fördela sedan halloncurden, toppa med grädde och avsluta med lite krisp.

Tips! Både krispet och hallonkrämen går bra att förbereda 1-2 dagar innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS