Kladdkaka – med chokladmousse
5 minuter
40 minuter
8-10 bitar
Kalas/Fest
Lägg bakblåtspapper i en form på ca 18x18 cm som tål att vara i mikron. Går även bra med en rund form på ca 20 cm i diameter.
Kladdkaka: Smält smöret och tillsätt alla ingredienser till kladdkakan. Rör om tills du har en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda på full effekt i mikron 3 minuter. Ta ut kakan och rör om smeten. Ställ in i mikron igen och grädda ytterligare 2,5 minut, ta ut kladdkakan och rör om en sista gång. Den ska vara riktigt kladdig! Håll lite koll så du ej övergräddar kladdkakan. Ställ in i kylen för att svalna helt.
Chokladmousse: Bryt sönder mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke. Värm 1,5 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Ställ åt sidan för att svalna något.
Vispa 1,75 dl grädde ganska hårt, men inte till smör. Blanda ner mjölkchoklad ganchen och rör om tills du har en slät chokladmousse. Häll chokladmoussen över kladdkakan och ställ in i kylen tills den stelnat.
Tips! För att lättare få ut kakan och skära snygga bitar, ställ in kakan i frysen ca 40 minuter.
Toppa med lättvispad grädde, frukt eller choklad.