INSTRUCTIONS

Kladdkaka – med chokladmousse

Det här är den kladdigaste kladdkakan jag någonsin har gjort. Den är kladdig rakt igenom, inte ens kanterna är torra. Hemligheten… Mikrovågsugn! Just det, du hörde rätt. Varför använda ugn när man kan använda mikron! 

För att få din kladdis så kladdig som möjligt så mikrar du den i intervaller och rör om. Lätt som en plätt och du behöver inte ens bränna dig på en varm ugn. Till och med mina barn klarar av att göra den här kladdkakan. Väldigt barnvänligt!

Jag kan säga att det inte var den lättaste kakan att skära i, pga av att den var så kladdig, haha! Men ett het tips för att få ut så snygga bitar som möjligt är att frysa den minst 40 minuter innan du skär upp den. på så sätt får du raka kanter.

Att dessutom toppa en riktigt god kladdis med en riktigt god mjölkchokladmousse är som att vara i himmelriket för en chokladälskare.

Jag avslutade dessutom denna härliga chokladbomb med lättvispad grädde, jordgubbar och lindt chokladkulor.

Lägg bakblåtspapper i en form på ca 18x18 cm som tål att vara i mikron. Går även bra med en rund form på ca 20 cm i diameter.

Kladdkaka: Smält smöret och tillsätt alla ingredienser till kladdkakan. Rör om tills du har en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda på full effekt i mikron 3 minuter. Ta ut kakan och rör om smeten. Ställ in i mikron igen och grädda ytterligare 2,5 minut, ta ut kladdkakan och rör om en sista gång. Den ska vara riktigt kladdig! Håll lite koll så du ej övergräddar kladdkakan. Ställ in i kylen för att svalna helt.

Chokladmousse: Bryt sönder mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke. Värm 1,5 dl grädde och häll över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Ställ åt sidan för att svalna något.

Vispa 1,75 dl grädde ganska hårt, men inte till smör. Blanda ner mjölkchoklad ganchen och rör om tills du har en slät chokladmousse. Häll chokladmoussen över kladdkakan och ställ in i kylen tills den stelnat.

Tips! För att lättare få ut kakan och skära snygga bitar, ställ in kakan i frysen ca 40 minuter.

Toppa med lättvispad grädde, frukt eller choklad.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS