INSTRUCTIONS

Mirror Glaze är en fantastisk teknik för att dekorera mousse tårtor och bakverk. Ursprungligen så kommer det från Frankrike där dom dekorerar massor av bakverk på detta sätt. Det är en enkla och rolig teknik som ger dina tårtor och bakverk en professionell finisch.

När man ska göra en mirror glaze tårta så gör man själva tårtan dagen innan och ställer in i frysen, och innan man börjar med glazen så förbered med att ta ut den frusna tårtan ur formen och låt den sedan stå kvar i frysen tills det är dax för glaseringen.

Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke. Rör ut gelatinpulvret med vatten i en skål och ställ åt sidan.

Koka upp strösocker, vatten, glykos och kondenserad mjölk i en kastrull. Låt puttra någon minut på medelvärme tills allt sockret smält.

Tag kastrullen från värmen och rör ner gelatinet i sockerblandningen.

Häll den varma blandningen över den vita chokladen. Låt stå ett par minuter. Tillsätt valfri färg och mixa slätt med en stavmixer. Försök undvika att det kommer in luft i glazen. Man kan sila för att få bort eventuella luftbubblor.

När glazen är ca 33 grader är det dags att hälla den över tårtan. Tag ut tårtan ur frysen och placera den på ett galler. Börja med att hälla glasen längst ut på tårtan så alla kanter täcks ordentligt. Häll sedan resten av glazen över tårtan och låt den rinner ner på sidorna. Låt stelna några minuter innan du flyttar tårtan till ett serveringsfat. Dekorera!

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS