Butterkaka – kardemummabullar med vaniljkräm
10 minuter
1 timme 10 minuter
8-12 bitar
Bullar
Värm vattnet till fingervarmt, smula ner jästen och rör om. Blanda i resterande ingredienser och låt knåda ca 10 minuter i en bakmaskin tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk. Låt vila 10 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut fyllningen i ett jämt lager. Rulla ihop degen från långsidan och skär 7-8 bitar. Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i ca 1 timme.
Ställ ugnen på 200 grader.
Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle eller gör en fördjupning i mitten och lägg i en klick vaniljkräm. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan du lossar försiktigt på kanten.