Macaron med mörk tryffel
5 minuter
1 timme
30 st
familj
Mörk Tryffel: Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden i en kastrull. Häll grädden över chokladen och låt stå ett par minuter innan du rör om.
Blanda tills all choklad har smält och tryffeln är helt slät.
Macaron: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda ihop socker och den lilla mängden florsocker (80 g). Häll ner det i äggskummet och vispa ett par minuter.
Sikta resten av florsockret och mandelmjölet. Vänd ned allt i marängen och blanda försiktigt med slickepott tills marängen har blivit slät och fin. Här tillsätter man önskad färg och du kan även dela marängsmeten i 2 delar och tillsätta olika färger om så önskas.
Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka av på 150 grader i 12 minuter.
Spritsa saffranstryffeln på hälften av macaronerna och lägg på lock. Förvara i kyl i en tättslutande låda, låt stå minst en dag innan servering för bästa resultat.