Juliga Macrons
6 minuter
1 timme 15 minuter
30
Fest/Högtid
-Saffranstryffel-
Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden i en kastrull tillsammans med saffran. Häll saffransgrädden över chokladen och låt stå ett par minuter innan du rör om.
Blanda tills all choklad har smält och tryffeln är helt slät. Häll upp i spritspåse och låt svalna i kylen. Tänk på att känna på tryffeln då och då så den inte blir för hård, den ska fortfarande vara spritsbar.
-Macarons-
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitan till ett fast skum. Blanda ihop socker och den lilla mängden florsocker (80g). Häll det i äggskummet och vispa ett par minuter.
Sikta ner resten av florsockret och mandelmjölet. Vänd och blanda försiktigt med slickepott tills marängen har blivit slät och fin. Här tillsätter man färg om så önskas.
Spritsa ut smeten på bakplåtspapper eller silikonmatta ca 3 cm i diameter. Baka på 150 grader i 12 minuter.
Spritsa saffranstryffeln på hälften av macaronerna och lägg sedan på ett lock. Förvara macarons i kylskåp i en tättslutande låda. För bästa resultat, låt stå minst en dag innan servering.