Gluten och Laktosfri Tårtbotten

Förberedelsetid
15 minuter

Tillagningstid
25 minuter

Portioner
1 tårtbotten

Målgrupp
Kalas/Fest
En mycket fluffig och otroligt fin tårtbotten!
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna och lägg bakplåtspapper i botten av en rund form på 22 cm i diameter.
Blanda rismjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
Värm försiktigt ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa tills det blivit vitt och pösigt. Sikta i rismjölblandningen i två omgångar och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Ta ut ur ugnen och vänd tårtbotten upp och ner på ett bakplåtspapper och låt den svalna. Dela sedan botten i 2-3 delar.