INSTRUCTIONS

Kan man verkligen baka fantastiskt goda och enkla wienerpekan själv hemma? Ja visst kan du det!

Wienerpekan är ett klassiskt fikabröd som finns att köpa i nästan alla mataffärer. Ett krispigt wienerbröd med pekannötter och lönnsirap. Hur gott???

Lite kladdiga, riktigt frasiga och så där perfekt söta med en härlig kolasmak. Dom är dessutom lätta att göra och en riktig höjdare på fikabordet. Och för att få den härliga kolasmaken så använd lönnsirap.

Jag bara älskar Wienerpekan!

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.

Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och dela dom på mitten så du totalt har 8 st bitar.

Lägg fyllningen, ca 2,5 msk, i mitten på 4 av plattorna. Lägg över dom andra 4 plattorna så dom täcker fyllningen och tryck till med en gaffel runt kanterna så fyllningen inte riskerar att rinna ut under gräddningen.

Pensla med lite vatten och strö över hackade pekannötter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Låt svalna och ringla över lite lönnsirap och ev. pudra över florsocker innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS