INSTRUCTIONS

Toffifee

Ett underbart godis som består av hasselnötter, nutella/nougat, mörk choklad och kola.

Jag gjorde mina toffifee i silikonformar men här nedan kommer en enklare beskrivning på hur du gör dina egna hemgjorda toffifee i knäckformar lager på lager. MUMS!

Men om du som jag vill göra en ihålighet med kolan som du sedan fyller upp med nutella och hasselnöt så kommer beskrivningen här.

  1. Börja med att koka kolan och häll sedan upp kolan till hälften i din silikonform. När kolan har stelnat något tryck då ner en knäckform i kolan och låt sedan stelna helt i frysen.

  2. Ta bort knäckformarna när kolan är hård och lägg sedan en hasselnöt i varje hål och täck med nutella. Ställ i kylen för att stelna.

  3. Smält chokladen och klicka eller spritsa ut lite i varje form. Låt stelna i kylen.

    Nu har du en toffifee som både ser ut och smakar som originalet.

Ställ ut 30-40 knäckformar på en plåt eller bricka.

Ha ner ingredienserna till kolan i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans smälta ihop och koka upp tills kolan når 124-125 grader. Rör om då och då. Ta bort kastrullen från värmen. Häll upp smeten i knäckformarna ca 1/3 och lägg ner en hasselnöt. Låt kolan stelna några minuter i frysen.

Värm nutella försiktigt i mikron så den blir lite rinnande. Klicka i nutella i formarna och ställ in i kylen tills nutellan har stelnat.

Smält mörk choklad och häll i varje knäckform. Låt stela i kylen. Förvaras i burk i kyl upp till 3 veckor, går även bra att frysa.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS