INSTRUCTIONS

Tarte Tatin

En äppelpaj du gör upp och ner! Visst låter det konstigt! Men ack så god den är.

Tarte Tatin är en fransk äppelpaj där du först gör en karamell i en stekpanna, sedan lägger du äpplelklyftor i karamellen, toppar med en mördeg och in i ugnen. 

Jag gjorde även en rårörd vaniljsås till som blev helt magisk. En vaniljsås som du slår ihop i ett nafs, perfekt till en Tarte Tatin… eller vilken paj som helst faktiskt! MUMS!

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär äpplena i grova klyftor.

Nyp ihop socker, vetemjöl, bakpulver, salt och smör tills det blir som smulor. Tillsätt sedan äggen och blanda till en fin men något kladdig deg. Plasta in och lägg degen in i kylen.

Smält socker i en stekpanna och tillsätt smör och rör om tills det blivit en karamell. Lägg i äpplena och låt steka på låg värme med lock i 8 minuter.

Tryck ut smördegen och lägg över äpplena i stekpannan och vik in kanterna försiktigt. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 15 minuter tills smördegen puffat upp och blivit välgräddad.

Ta ur pajen ur ugnen och låt svalna något innan du vänder den upp och ner på en stor tallrik.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp. Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner i äggvispet. Servera till den ljumna Tarte Tatin.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS