INSTRUCTIONS

Snickerstårta

Mjuk chokladbotten, kolafyllning, jordnötter och jordnötsfyllning som toppas med en mjuk chokladbotten och avslutas med en mörk chokladtryffel med massor av snickers och jordnötter…

En fantastisk tårta som passar alla snickers älskare. 

Tårtbotten- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på 16-18 cm i diameter.

Värm ägg och socker försiktigt på medelvärme i en kastrull tills sockret har smält helt. Rör hela tiden! Häll sedan upp äggsmeten i en bunke och vispa med elvisp tills det blivit fluffigt, tar ca 5 minuter.

Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner i äggfluffet. Rör om försiktigt tills du fått en slät smet. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt sedan svalna helt innan du skär i mitten så du får 2 bottnar.

Kola & jordnötsfyllning- Vispa grädde och mascarpone fluffigt. Tillsätt dulce de leche och jordnötssmör. Rör till sist ner jordnötterna.

Jordnötsfyllning- Vispa grädde och mascarpone ganska tjock. Blanda sedan ner jordnötssmör och florsocker.

Montera tårtan i din springform. Klä kanterna med bakplåtspapper eller plastfolie. Lägg i ena chokladbotten och häll över kola & jordnötsfyllningen. Toppa sedan med jordnötsfyllningen och sedan den sista chokladbotten. Ställ in i frysen 2 timmar.

Chokladtryffel- Värm grädde och tillsätt den mörka chokladen. Rör om tills den är helt slät. Ta ut tårtan ur frysen och lossa springformen. Ställ tårtan på ett fat och häll chokladtryffeln över tårtan och låt det rinna ner lite på kanterna. Dekorera med snickers och jordnötter.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS