Snickerskladdkaka
Förberedelsetid
20 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
12-14 bitar
Målgrupp
Fika & Fest
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund springform på ca 22-24 cm och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull. Häll ner strösocker och kakao. Rör om ordentligt. Blanda ner äggen, ett i taget och sedan vetemjöl och jordnötter.
Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 18-20 minuter. Den ska fortfarande vara väldigt kladdig i mitten när man tar ut den. Låt svalna helt.
Blanda i hop alla ingredienser till snickerssmeten I en bunke och tryck ut över kladdkakan.
Sjud upp grädde i en kastrull och tillsätt den mörka chokladen, låt stå ett par minuter innan du rör om. Häll chokladganachen över snickerssmeten och ställ in i kylen minst 1 timme innan servering.