INSTRUCTIONS

Jag har gjort dom godaste semlorna ever! Dom smakar precis som ute på konditorier. Riktigt fluffiga och saftiga bullar på en och samma gång med mycket kardemummasmak och en smarrig mandelkräm.

Fördeg- Värm mjölken med nymalen (grovstött) kardemumma till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll i kardemummamjölken. Tillsätt sedan den stora mängden vetemjölet och knåda till en fin deg, gärna med en köksassistent 5 minuter. Låt degen vila i 15-20 minuter i bunken med en köksduk över.

Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet i ca 10 minuter. Om man vill kan man knåda för hand men det tar lite längre tid. Låt degen vila under duk i 30 minuter.

Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Dela degen i 14-18 bitar, då får du en bulle som väger mellan 60-80 g. Gör runda bullar med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Fyllning- Lägg mandelmjöl, florsocker och vatten i en matberedare och mixa till en slät och fin mandelkräm, om den känns hård så tillsätt lite mera vatten. Tänk på att du vill ha en krämig konsistens, varken för hård eller för lös.

Skär av toppen på bullarna, och gröp ur lite av bullen. Fyll med mandelkrämen, spritsa på önskad mängd grädde, lägg på locket och pudra med lite florsocker, och VIPS så har du en underbart god semla som bara är att hugga in på! NJUT!!!

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS