INSTRUCTIONS

Salt Karamellsås

Denna 10 minuters salta karamellsås är som flytande guld. Den är söt, klibbig, smörig och smakar fenomenalt på allt (även om du bara behöver ta en sked att njuta av). Lita på mig, efter att du har provat det här 1 gång, kommer du att vara fast!

Ta fram en stor kastrull och häll i vatten, socker och mörk sirap. Koka upp på medelhög värme Låt koka i ca 8 minuter tills det har blivit en seg konsistens, ungefär som sirap.

Under tiden, smält smöret och värm upp grädden i en annan kastrull.

När det blivit en seg konsistens tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter hälften av grädden och smöret. Var försiktig! Det kommer bubbla och skvätta väldigt mycket. Häll i resten av grädden, flingsalt och vaniljpulver och rör runt tills allt gått samman.

Låt svalna något och servera karamellsåsen ljummen eller häll över i en burk och förvara i kylen upp till 1 månad.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS