INSTRUCTIONS

En saftig kardemummakaka är aldrig fel till fikat. Om man dessutom lägger på en len mandelkräm och toppar med grädde… MUMS!

Det här receptet på kardemummakaka smakar precis som en nygräddad semla.
Låt dig väl smaka!

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en bakform på ca 25x35 cm.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll ner i äggfluffet tillsammans med yoghurten och mjölken.

Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Lägg mandelmjöl, florsocker och vatten i en matberedare och mixa till en slät och fin mandelkräm.

Gör små fördjupningar i kardemummakakan och fyll hållen med mandelkrämen. Vispa grädde och spritsa på kakan.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS