INSTRUCTIONS

Red Velvet tårtbottnar

Detta är dom bästa Red Velvet tårtbottnar jag någonsin har smaka. Dessa klassiska tårtbottnar är otroligt saftiga, fluffiga, smakfulla och perfekt röda. It’s the real thing!!

Det är en klassisk, gammaldags 2-lagers Red Velvet bottnar. Den är så saftig så den smälter i munnen! Tillsammans med en krämig färskostfrosting blir den perfekt. 

Ställ ugnen på 175 grader. Smörj två springformar på ca 20 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten av varje form. Sikta och rör ihop mjöl, maizena, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.

Vispa ihop smör och socker, gärna med en köksassistent, på medelhastighet tills det blivit ljust och fluffig, tar ca 4 minuter. Skrapa ner från sidorna i skålen lite då och då.

Häll i olja. Smeten kan se lite ojämn ut, men det är helt okej. Tillsätt ägg, ett i taget. Häll i ättika och röd färg och blanda på låg hastighet. Tillsätt hälften av de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt, följt av resten av de torra ingredienserna. Blanda inte för mycket. Dela smeten jämnt i dom två formarna. Baka i 30-35 minuter eller testa med en tandpetare i mitten av kakan.

Låt kakorna svalna i formarna, gärna på ett galler. Ta sedan ur kakorna och låt dem svalna helt.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS