INSTRUCTIONS

Prinsesstårta – med blåbär, mandel och kardemumma

Prinsesstårta med extra allt! Fluffig tårtbotten, blåbärssylt, mandelkräm, vaniljkräm, kardemummagrädde och marsipan. Som en dröm!

Tårtbotten - Sätt ugnen på 175 grader på över och under värme. Smörj en form på 14x22 cm. Värm ägg och socker försiktigt på medelvärme i en kastrull tills sockret har smält helt. Rör hela tiden! Häll sedan upp äggsmeten i en bunke och vispa med elvisp tills det blivit fluffigt, tar ca 5 minuter.

Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och sikta sedan ner i äggfluffet. Rör om försiktigt tills du fått en slät smet. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

När tårtbotten är klar vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper och låt formen vara kvar över tårtbotten tills den har svalnat helt. Skär sedan botten så du får 3 delar.

Vaniljkräm - Mätt upp alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och värm upp under omrörning. Låt koka i någon minut. Ställ i kyl för att svalna.

Mandelkräm - Riv mandelmassan och vispa ihop med 0,5 dl grädde så du får en mandelkräm.

Vispa 4 dl grädde tillsammans med kardemumma och vaniljsocker.

Montering - Börja med att lägga en botten på en tallrik eller tårtfat. Bred på 1,5 dl blåbärssylt och toppa sedan med mandelkrämen. Lägg på en botten till och bre ut vaniljkräm och hälften av kardemummagrädden. Lägg på den sista blåbärssylten på den sista delen och lägg på grädden. Avsluta med att spackla tårtan med den sista kardemummagrädde. Kavla ut marsipanen tunt och täck tårtan.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS