INSTRUCTIONS

Pepparkaksprinsess

Prinsesstårta är väl alltid gott, men nu ska ni få ett recept på en tårta med både pepparkakssmak och lingonsylt.

En mjuk tårtbotten bestående av ljuvliga pepparkakskryddor, en len vaniljkräm, lingonsylt och grädde. Kavla ut ett tunt lager av röd marsipan, dekorera med vit marsipan runt tårtan och avsluta med en liten vit marsipanboll ovanpå. Där har ni den! En röd tårta med julens smaker.

Så ljuvligt god!

Tårtbotten - Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en springform på 22 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.

Blanda mjöl, potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål.

Värm ägg och strösocker försiktigt i en kastrull till fingervarmt under omrörning. Häll sedan över i en bunke och vispa tills det blivit vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Ta ut ur ugnen och vänd tårtbotten upp och ner på ett bakplåtspapper och låt den svalna helt. Dela sedan botten i 3 delar.

Vaniljkräm - Mätt upp alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och värm upp under omrörning. Låt koka i någon minut.

Tag bort kastrullen från värmen, blanda ner smöret och sila krämen. Ställ i kylskåp för att svalna.

Montering - Dela tårtbotten i 3 delar. Lägg lingonsylt på det understa lagret, vaniljkräm i mitten och på den översta tårtbotten lägger du ett tjockt lager med grädde som du spacklar hela tårtan med.

Kavla ut den röda marsipan och lägg över tårtan. Kalva sedan ut den vita till en avlång remsa och lägg som en kant runt tårtan. Ta överflödet av den vita marsipanen och forma till en boll som du sätter mitt på tårtan. Om man vill kan man dekorera den vita marsipanen med kokos.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS