INSTRUCTIONS

Mums Mums

Så vansinnigt goda små gräddbakelser!!! Spritsa dom som du själv vill, dom kan vara topping, spritsade med stjärntyll, korta och tjocka, eller kanske vågiga som jag har gjort. Hur du än spritsar dom så kommer dom bli populära på fikabordet.

 

Värm äggvita och socker i en kastrull under omrörning på medelhög värme tills sockret har smält. Häll sedan över i en bunke och vispa till fast maräng.

Blötlägg gelatinpulver i kallt vatten och låt stå ett par minuter. Häll över hett vatten och rör om tills gelatinet ha smält helt. Häll ner i marängen medan du vispar så allt blandas ordentligt. Lägg marängen i en spritspåse.

Lägg kexen på en plåt. Spritsa ut marängen som små toppar på varje kex ca 15 st. Ställ in i frysen 30 minuter.

Smält chokladen och tillsätt oljan. Rör runt ordentligt. Doppa varje marängtopp i chokladen. Toppa med lite flingsalt. Ställ i kylen för att stelna. Håller upp till 1 vecka i tätförsluten burk i kylskåpet. Går även bra att frysa.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS