INSTRUCTIONS

En mjuk och alldeles ljuvlig nougat.
I det här receptet använde jag rostade pistage nötter som jag dessutom karamelliserade med lite extra flingsalt för att bryta av det söta i nougaten. Du kan använda precis vilka nötter du själv önskar.

Nougat är kladdigt, och det kan vara svårt att trycka ut den i formen. Men det löser du lätt genom att pudra över lika mängd florsocker som maizena.

Tips! Värm nötterna innan du vänder ner dom i nougaten. Eftersom nougaten är varm behöver nötterna också vara varma annars stelnar nougaten och det blir svårt att trycka ut den i formen.

Ta fram en form på ca 20x25 cm och lägg i ett bakplåtspapper. Blanda ihop lika mängd florsocker som maizena och pudra ordentligt över bakplåtspappret. Ställ åt sidan.

Väg upp honung i en lite kastrull. I en annan kastrull väg upp socker, vatten och glykossirap. Ställ båda kastrullerna på plattan och koka upp. Värm honungen tills den blivit 130 grader och sockersirapen till 145 grader.

Under tiden vispa äggvita med några droppar ättika eller citron vit och fluffig.

Börja med att hälla i honungen sakta i äggvitan. Tillsätt sedan sockersirapen i en svag stråle och fortsätt sedan vispa i 5 minuter.

Värm nötterna i micron ca 30-40 sekunder och häll ner i nougaten och vispa lite till.

Häll upp nougaten i formen. Pudra över florsocker och maizena på ovansidan och tryck sedan ut nougaten jämt i hela formen. Låt stå i ca 2 timmar i rumstemperatur tills den svalnat helt. Skär med en vass kniv i önskade storlekar och vänd runt nougaten i florsocker med maizena och sikta bort överflödet. Förvara i rumstemperatur upp till 10 dagar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS