INSTRUCTIONS

Här har ni ett fantastiskt recept på seg kolasås med kondenserad mjölk och flingsalt. Smakar precis som gräddkola man köper på marknader.

Den här kolasåsen är en uppskattad favorit hos både vuxna som barn.
Inte mycket slår att servera en hemgjord kolasås till glassen.

Kondenserad mjölk är helt fantastisk att baka med. Inte bara kolasås utan i andra bakverk också. Just det här receptet gjorde jag i en stekpanna, dels för att jag karamelliserade sockret innan jag tillsatte dom andra ingredienserna, men också för att det går såå mycket fortare att koka en kolasås i en stor vid stekpanna istället för en kastrull.

Börja med att smälta sockret i en stekpanna så det karamelliserad sig. Ta bort stekpannan från plattan och tillsätt smöret. Rör om tills allt smör har smält. Var försiktig, det är varmt!

Häll kondenserad mjölk och grädde i en liten kastrull och värm upp försiktigt.

Häll ner den varma mjölkblandningen i stekpannan och rör runt. Tillsätt även sirap och glykos sirap och koka upp till cirka 110-115 grader.

Tillsätt flingsalt. Smaka av! Låt svalna!

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS