INSTRUCTIONS

Kanelbullar med Äpple

Fantastiska bullar som med dess fyllning gör dom extra saftiga.

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser till degen.

Arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand tills den släpper från kanterna på bunken. Låt degen vila 20 minuter.

Grovriv äpplet och rör ihop med resterande ingredienser till fyllningen.

Kavla ut degen till en fyrkant och bred på fyllningen över tvåtredjedelar av degen. Gör ett treslag. Genom att vika den översta tredjedelen av fyrkanten (som inte har någon fyllning) in mot dess mitt. Vik sedan den undre tredjedelen över. På så sätt har du ett treslag - tre lager på varandra. Kavla lätt över degen så alla luftbubblor försvinner och all fyllning sätts på plats.

Skär remsor på ca 1,5 cm längst kortsidan. Snurra remsorna ett par varv runt fingrarna och nyp sedan ihop stumpen under själva bullen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka mitt i ugnen ca 8 minuter tills de är gyllene. Låt bullarna svalna på galler under duk.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS