INSTRUCTIONS

Choklad, marshmallows, kola och nötter… sött och salt i ett, så himmelskt gott!
Hemgjord Snickers är bland det godaste jag har gjort.  Den smakar precis som den man köper i affären, fast godare. Jag tror jag är kär, kär i hemgjord Snickers 🥰 Det här var inte första eller sista gången jag gör den här godingen.

Ni måste bara prova!

Börja med att klä en brödform på 1,5 liter med plastfolie eller bakplåtspapper.

Smält mjölkchokladen och tillsätt 1,5 dl finhackade eller (vad jag föredrar) mixade jordnötter. Blanda väl! Häll hälften av choklad- och jordnötsblandningen i formen och bred ut så att hela botten täcks. Resterande chokladblandning ställer du åt sidan. Ställ in formen i frysen.

Smält marshmallows med glykossirap och smör försiktigt i en kastrull eller micro. Tillsätt resterande mixade jordnötterna 1,5 dl och rör ordentligt tills allt blandats. Tryck sedan ut smeten över den stelnade chokladbotten. Tips! Tryck ut med lite lätt oljiga händer. Ställ tillbaka in i frysen.

Gör kolan! Häll grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka upp till 118-120 grader. Ta bort från plattan och tillsätt smör och salt. Låt svalna något. Häll kolan över marshmallowblandningen i formen och strö över dom hela jordnötterna.

Häll den sista chokladblandningen över kolan och ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter för att stelna. Tag sedan ut och skär i önskade bitar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS