INSTRUCTIONS

Fransk chokladtårta – Med Chokladtryffel

En krämig, kompakt och alldeles, alldeles, alldeles chokladig tårta som bara smälter i munnen. Tänk er en kombination av chokladtryffel och kladdkaka, exakt så!

En födelsedagstårta! Eller en tårta som funkar när som. En tårta som du lätt kan göra och slänga in i frysen ett par veckor innan du ska ha den. En perfekt förberedelsetårta helt enkelt!

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på 20-22 cm.

Chokladtårta - Smält smör tillsammans med det starka kaffet i en kastrull. Hacka chokladen, häll ner och rör om tills allt har smält. Tillsätt socker och rör om, och sedan ett ägg i taget. Viktigt att röra, inte vispa! Då får du en kompakt och riktigt chokladig tårta.

Grädda mitt i ugnen 16-18 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ sedan in tårtan i frysen minst 2 timmar.

Glasyr/tryffel - värm upp grädden, häll i den hackade chokladen och tillsätt smöret. Rör om tills allt gått ihop.

Ta ut tårtan ur frysen och ställ på galler med bakplåtspapper under. Häll glasyren över tårtan. Låt droppa av något innan du ställer din franska chokladtårta på ett tårtfat eller tallrik.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS