INSTRUCTIONS

-2 olika bottnar; Vanilj- och choklad-

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa 2 st 20 cm formar.

Mätt upp 6 st ägg i ett glas.

Mätt upp samma mängd med socker i ett likadant glas.

Mätt upp 2/3 vetemjöl (motsvarande socker) i ett annat glas och tillsätt 1/3 potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.

Vispa socker och ägg fluffigt ca 5 minuter.

Dela äggfluffet i 2 st bunkar. Sikta ner vetemjölet, lite mindre i den ena bunken där du också tillsätter kakao.

Vänd runt försiktigt! Häll upp smeten i formarna och grädda bottnarna i ca 40 minuter eller tills dom fått fin färg. Känn med sticka! Låt svalna!

-Chokladmousse med lakritssmak-

Värm grädden tillsammans med lakritspulvret och tillsätt chokladen. Rör tills allt har smält! Häll upp i en bunke. Låt svalna något!

Vispa äggulor fluffigt och vänd ner i chokladblandningen.

Vispa även grädde och vänd ner försiktigt.

Häll upp i en spritspåse och låt stela i kylen.

-Hallonmousse-

Lägg gelatinbladen i vatten.

Värm upp hallonpurén tillsammans med socker. Tillsätt gelatinbladen och rör om. Häll över i en bunke. Låt svala något!

Vispa grädden och vänd försiktigt ner hallonpurén. Häll upp i spritspåse och lägg i kylskåp tills den har stelnat.

-Marängsmörkräm-

Häll äggvitor och socker i en bunke och ställ över ett vattenbad, rör om tills sockret har smält helt.

Vispa sedan 10-15 minuter med en köksassistent (går även bra med elvisp) tills marängen är helt sval och fluffig.

Ha ner små bitar av smör medans du vispar på låg hastighet, vispa sedan till rätt konsistens. Ha slutligen ner vaniljsockret och lakritspulvret (smaka dig fram).

-Montering-

Börja med en vaniljbotten. Spritsa sedan ett lager hallonmoussen.

Lägg på en chokladbotten och spritsa på chokladmoussen med lakritssmak. Gör samma sak en gång till och avsluta med en valfri botten.

Skär sedan tårtan till önskad form och spackla ett tunt lager marängsmörkräm. Ställ i kylen minst 15 minuter. Ta ut tårtan och spackla ytterligare ett lager och fyll även i konturerna- ögon, tänder, kinder m.m. Låt stå minst 1 timme i kyl så tårtan och smörkrämen sätter sig ordentligt.

Kavla ut marsipanen och täck tårtan. Låt marsipanen vara lite tjockare än vanligt. Börja skulptera! Va försiktig i ögonområdet så inte marsipanen spricker. Sen är det bara att börja måla med olika färger.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS