Daimtårta
10 minuter
35 minuter
10 bitar
Fest/Kalas
Den här är så drömmigt god så du kan inte ana!
Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp cirklar på 22 centimeter i diameter på bakplåtspapper.
Vispa äggvita till fast skum. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till fast maräng. Vänd ner mandelmjölet. Spritsa eller bred ut mandelmarängen på bakplåtspapper. Grädda i ca 22 minuter.
Vänd bottnarna direkt uppochner på mandelbottnarna och dra försiktigt av pappret och låt svalna.
Sjud upp äggulor, mjölk och socker. Låt svala något! Tillsätt det kalla smöret och rör om tills allt har smällt. Låt sedan krämen kallna och stelna i kylskåp.
Bred ut hälften av smörkrämen på den understa bottnen, lägg den andra botten ovanpå och resten av smörkrämen.
Smält chokladen och tillsätt oljan. Häll den smälta och något avsvalnade chokladen över kakan och bred ut försiktigt. Låt stå i kylen minst en timme innan servering.