Chokladrulltårta med mockakräm
5 minuter
55 minuter
16 bitar
Fika
En underbart härlig, glutenfri chokladrulltårta med len mockakräm.
Smörkräm- Vispa det rumstempererade smöret med elvisp vit och fluffigt, tar ca 5 minuter.
Tillsätt hälften av florsockret och vispa tills det blivit helt slätt. Tillsätt resten av florsockret och vaniljsockret, vispa tills den är helt klumpfri. Häll till sist ner kaffet lite i taget. Fortsätt vispa tills du fått en fin och len smörkräm.
Ställ ugnen på 220 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Smörj med några droppar olja.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Plasta in rulltårtan och ställ i kyl minst 45 minuter innan servering.