INSTRUCTIONS

Chocolate Chip Cheesecake bars

Småkakor. Cheesecake. Chokladbitar. Behöver jag säga mer?

Mjuka bitar med knäckig smak, den perfekta kombinationen av cheesecake och kaka.

Dessa barer är löjligt goda, till och med godare än vad dom ser ut att vara. En klassiska cheesecake mellan chocolate chip cookies, visst låter det väldigt gott, eller hur?

För att montera denna kaka börjar du med att trycka ut ungefär hälften av kakdegen i formen. Det blir ett ganska tunt lager. Häll cheesecakesmeten på kakdegen och klicka sedan ut resterande deg ovanpå cheesecakesmeten. Smeten behöver inte vara helt täckt med deg. Se till att du inte överbakar dessa eftersom du vill att bitarna ska vara mjuka och något kladdiga.

Du måste kyla denna kaka i minst 4 timmar. Jag personligen gillar att låta dem stå i kylen till nästa dag eftersom cheesecake lagret smakar som allra bäst då. De är goda antingen kalla eller rumstempererade och håller i kylskåpet i upp till 4 dagar… om dem inte tar slut innan dess!

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20x25 cm, täck hela formen även kanterna med bakplåtspapper, på så sätt blir det lätt att ta ur kakan ur formen när den är klar.

Chocolate Chip: Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. I en annan skål, vispa ihop smält smör och farinsocker. Vispa i ägg, ett i taget, och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt chokladen. Ta halva degen och tryck ut ett tunt lager i botten av formen.

Cheesecake: Vispa ihop färskost och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker tills du fått en slätt smet. Häll smet i formen. Toppen försiktigt med den sista kakdegen. Det är okej om det inte täcker cheesecaken helt.

Baka i 30-40 minuter tills det översta lagret av kakdegen är gyllenbrun och ganska fast. Låt svalna helt och kyl sedan minst 4 timmar innan den skärs i bitar. Förvaras i en lufttät burk i kylen upp till 4 dagar, eller i frys upp till 2-3 månader. När du sedan ska tina, lämna över natten i kylskåpet.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS