INSTRUCTIONS

Brigadeiro Praliner

Praliner gjorda i en iskubsform! Är det möjligt? Jovisst är det det! Och se så fina dom blev!

Har ni aldrig testat att göra praliner förut och inte har några pralinformar hemma, ta bara din iskubsform istället! Fungerar precis lika bra som en pralinform.

Jag testade att göra en brigadeiro fyllning till mina praliner… och WOW vilken god fyllning! Så krämig och så fantastiskt len i smaken. Det var första gången jag gjorde denna goda pralinfyllning men absolut inte den sista.

Blanda alla ingredienser i en kastrull på medelhög värme. Rör om hela tiden, ca 6 minuter, tills kolan börjar tjockna något, dock inte för tjock, då blir det svårt att fylla pralinskalen. Ställ åt sidan för att svalna, rör om då och då.

Ett lätt sätt att tempererad choklad på. Hacka chokladen och smält 1/3. Tillsätt sedan resterande choklad. Rör hela tiden tills den är helt slät. Sen är det bara att fylla formen! Jag penslade i chokladen, men du kan givetvis fylla iskubsformen med choklad och sedan vända den upp och ner över ett galler för att låta överflödig choklad droppa av.

Fyll sedan formen med Brigadeiro krämen. Täck med den sista chokladen och ställ i kylen. När dom har stelnat är det bara att försiktigt knacka ut dom ur formen.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS