INSTRUCTIONS

Baklava! Detta underbara bakverk som du lätt kan göra hemma i ditt egna kök.
Varva filodeg, mixade nötter och smör. Skär i bitar. Baka frasig i ugnen och avsluta med att hälla över varm sockerlag. Låt svalna och njut!

Den är väldigt sött och passar utmärkt till en kopp te eller kaffe.
Baklava är ett vanligt bakverk i hela mellanöstern, och där det också är vanligt att man smaksätter med någon tsk rosenvatten eller apelsinblom i sockerlagen.

Baklava- Ta fram filodegen så den tinar ordentligt. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull. Mixa samman pistagenötter, valnötter, cashewnötter och kanel i en matberedare eller mixer, spar lite pistagenötter som du efter gräddningen toppar baklavan med. Pensla botten på en bakform ca 20x35 cm.

Skär till filodegen så den passar din bakform. Lägg ett ark med filodeg i botten, pensla med smör, upprepa 2 gånger till så att du har 3 lager med filodeg. Strö ut hälften av nötterna i ett jämt lager och upprepa igen med 3 lager filodeg till.

Lägg på resten av nötterna och sedan dom sista 4 lagerna med ark och pensla med smör mellan varje. Skär sedan baklavan i önskade bitar (20-25 st) med en vass kniv och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter tills baklavan fått en fin gyllenbrun färg.

Sockerlag- Koka upp vatten, strösocker och citronsaft i ca 5 minuter.

Ta ut baklavan ur ugnen och häll försiktigt på sockerlag. Strö över dom sista pistagenötterna. Låt svalna helt innan du serverar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS