INSTRUCTIONS

Bagels

Hur kan ett bröd vara så gott!!!
Det var länge sedan jag bakade bagels, så länge sedan så jag nästan hade glömt bort hur goda dom faktiskt är.

Bagels är inte speciellt svårt att göra. Det är ett grundrecept på jäst, vatten, vetemjöl, salt och lite honung.
Det enda extra momentet till just det här brödet är att man ska koka bagelsen innan du gräddar dem i ugnen.

Smula ner jästen i kallt vatten i en bunke och rör om tills den har löst upp sig.

Tillsätt honung och vetemjöl, arbeta degen 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Tillsätt saltet på slutet.

Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela degen i 10-12 bitar och rulla till bollar. Stick ner ett finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten. Lägg på lätt mjölat bakplåtspapper och låt sedan jäsa i 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och sirap i en stor kastrull eller stekpanna.

Lägg dina bagels försiktigt i det kokande vattnet och sjud dem 30 sekunder på vaddera sida. Låt vattnet droppa av lite innan du lägger dom på plåt med bakplåtspapper, använd bakplåtspappret du använde innan.

Pensla med uppvispat ägg och strö på eventuell topping. Baka bagels mitt i ugnen ca 15 minuter tills de fått fin färg.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS