INSTRUCTIONS

Munkar- med vaniljkräm

Friterade munkar som rullas i socker. Men toppingen kan varieras i all oändlighet! 

Hemgjorda nyfriterade munkar fyllda med len vaniljkräm är väl ändå bland det bästa som finns! 

Det är inte alls svårt att göra egna munkar i ditt egna hemmakök. Och du, att fritera är mycket enklare än du tror.

Arbeta samma alla ingredienser till degen i en köksassistent med krok. Kör ca 10 minuter eller tills den känns elastisk och fin. Låt degen vila i 15 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i 10 delar och rulla till bollar. Platta till bollarna och lägg rundlarna på en mjölad plåt. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.

Vaniljkräm - Mätt upp alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och värm upp under omrörning. Koka i någon minut. Låt svalna lite och häll sedan upp i en spritspåse.

Hetta upp oljan till ca 170 grader. Ha ett lock nära till hands om det skulle börja brinna.

Fritera i omgångar, någon minut på varje sida så de får ordentlig färg. Låt dem rinna av lite på hushållspapper, och rulla dem sedan i socker.

Stick in spritsen i sidan på munken och fyll med vaniljkräm.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS