INSTRUCTIONS

Tigerkaka

En supergod och lättbakad tigerkaka som smakar alldeles ljuvligt. God att äta precis som den är, men jag föredrar lättvispad grädde till min. MUMS!

Ställ ugnen på 160 grader. Smörj och mjöla en form på 22 cm.

Vispa det mjuka smöret med socker i en skål. Tillsätt salt och ägg, ett i taget. Vispa i några minuter så att smeten blir helt slät.

Sikta mjöl (spar 0,5 dl), bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken.

Blanda ingredienserna väl och dela sedan smeten i två skålar. Tillsätt resten av mjölet i den enda skålen och siktad kakao i den andra.

Klicka en matsked av den ljusa smeten i mitten av formen. Ta sedan en annan matsked och klicka ut chokladsmeten ovanpå den ljusa i mitten. Fortsätt att varva tills allt är slut.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Kontrollera om tigerkakan är färdiggräddad med en tandpetare.

Betyg

( 1 Betyg )

INGREDIENTS