INSTRUCTIONS

Blåbärsrutor med vitchoklad och kokos

Så smidigt att baka en kaka i långpanna. Eller hur!!! Perfekt när man ska få många gäster, eller dela i bitar och frys in och ta fram vid behov.

En riktigt god och mjuk kaka som är sprängfylld med blåbär. Men inte nog med det, både vitchoklad och kokos gömmer sig i denna ljuvliga blåbärskaka.

Om man inte är så förtjust i blåbär går det lika bra att byta ut till hallon i stället.

Servera den precis som den är, eller med gräddglass.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt ca 30x40 cm.

Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt den kalla mjölken.

Blanda vetemjöl, kokos, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

Vänd ner mjölblandningen och till sist det smälta smöret med mjölken. Blanda tills du fått en slätt smet.

Häll smeten på plåten och toppa med blåbär och den hackade vita chokladen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills blåbärskakan fått fin färg.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS