INSTRUCTIONS

Prinsesstårta

Bland dom godaste tårtorna jag vet är just prinsesstårtor. Jag tycker den har allt som en födelsedag behöver, kort sagt den ultimata tårtan om du frågar mig. Passar till alla firanden. Den är inte ens svår att göra. Oftast är det enkla det godaste.

Förbered vaniljkrämen och vispa grädden. Dela tårtbotten i 3 lika delar.

Ta en del av tårtbotten och planera på ett fat. Ta hälften av sylten och bred ut ett jämt lager över hela botten, gör samma sak med vaniljkrämen. Ta sedan 1/3 av grädden ovanpå vaniljkrämen.

Gör samma sak en gång till. Tårtbotten, sylt, vaniljkräm och grädde, fast denna gång lägger du grädden mer mot mitten så du får en förhöjning, precis som en liten kulle.

Lägg på sista botten och stryk ut den sista grädden ovanpå och runt om. Samma sak här, lägg mera grädde högst upp i mitten så toppen blir rund. Ställ in i kylen.

Kavla ut marsipanen tunt, ca 2 mm. Använd lite potatismjöl så det inte fastnar när du kavlar. Ta fram tårtan och planera marsipanen ovanpå. Släta till runt om hela tårtan. Dekorera om så önskas. Låt stå kylt innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS