INSTRUCTIONS

Gluten och Laktosfri Tårtbotten

En mycket fluffig och otroligt fin tårtbotten!
Byt ut det vanliga vetemjölet till rismjöl… och vips så har du en gluten och laktosfri tårtbotten!

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna och lägg bakplåtspapper i botten av en rund form på 22 cm i diameter.

Blanda rismjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.

Värm försiktigt ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa tills det blivit vitt och pösigt. Sikta i rismjölblandningen i två omgångar och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25-30 min. Ta ut ur ugnen och vänd tårtbotten upp och ner på ett bakplåtspapper och låt den svalna. Dela sedan botten i 2-3 delar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS