INSTRUCTIONS

Morotsmuffins med Mascarponefrosting

Stora härliga muffins med mycket smak av både kanel och kardemumma. Moroten gör muffinsen saftig och toppingen är med mascarpone. Älskar mascarpone! En krämig och fyllig klassisk italiensk färskost. Den är så gräddig och rund i smaken. Om man vill kan man riva ner lite citronzest och pressa ner lite citronsaft för att få en syra i frostingen. 

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, socker, kanel och kardemumma vitt och pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggvispet tillsammans med det smälta smöret och rör om ordentligt. Tillsätt till sist dom rivna morötterna.

Häll upp i stora muffinsformar och grädda i nedre delan av ugnen i 15-18 minuter. Låt svalna.

Frosting: Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en krämig konsistens. Bred på frostingen på morotsmuffinsen. Ställ i kyl innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS