INSTRUCTIONS

Bärmousse med mascarponekräm

En frisk bärmousse toppad med mascarponekräm.
Mascarpone är en krämig och len gräddost som ursprungligen kommer från Italien. Att vispa upp mascarpone tillsammans med grädde och toppa på den friska bärmoussen är som att sätta pricken över i:et, det lyfter desserten till en annan nivå. Fantastiskt gott och så enkelt.

 

Börja med att blötlägga gelatinpulvret i vatten.

Koka upp bären tillsammans med socker och citronsaft. Låt sjuda ett par minuter. Tillsätt det upplösta gelatinpulvret och rör om. Ställ åt sidan för att svalna. Spar lite av bärgelén som du sedan toppar moussen med.

Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner bären. Häll upp i portionsskålar eller dessertglas. Toppa med lite bärgelé och ställ i kylen minst 45 minuter.

Vispa ihop mascarpone och grädde till en spritsbar konsistens. Toppa bärmoussen med mascarponekrämen innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS