INSTRUCTIONS

Ciabatta

Baka egna superenkla italienska ciabattabröd som blir saftiga och något sega i konsistensen med en lite knaprig skorpa.

I det här receptet knådar du brödet endast en gång, enkelt och smidigt.

Servera dina ciabatta precis som dem är eller till en mustig soppa, till en buffé eller fyllda med dina favorit smörgåspålägg. Ett bröd som går hem hos både stora som små.

Smula jästen och blanda med ljummet vattnet och olivolja. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller för hand. Låt jäsa övertäckt 1 timme.

Stjälp försiktigt upp degen på en väl mjölad bänk. Skär degen i ca 16 bitar och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 225° C.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS