Polarkakor
Förberedelsetid
Okänt
Tillagningstid
1 timme 50 minuter
Portioner
18-20 st
Målgrupp
Bröd
Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt sirap, honung, salt, äggulor, rågsikt och vetemjöl, knåda snabbt ihop allt, tillsätt smöret och knåda till en smidig deg, ca 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, max 1 cm tjock. Kavla med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel innan du stansar ut rundlar på ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 40 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 5-6 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.