INSTRUCTIONS

Tänk att man kan skapa något så underbart och vackert med bara 2 ingredienser, socker och äggvita!

Sätt ugnen på 80 grader varmluft (ca 95 grader utan varmluft) och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.

Dela äggen och lägg äggvitan tillsammans med socker i en värmetålig bunke, sätt bunken över ett vattenbad på medelhög värme.

Vispa ägg och socker hela tiden tills den når en temperatur på 60-65 grader, lättast är att mäta med en termometer.

Ta bort bunken från vattenbadet. Vispa med elvisp eller häll smeten i en bunke till din köksassistent. Vispa tills du får en tjock marängsmet, tar ca 10-15 minuter. Förbered under tiden dina spritspåsar med valfria tyllar, och om du vill ha färg på dina maränger kan du antingen måla med pastafärg i spritspåsen eller tillsätta färg direkt i marängsmeten.

Spritsa ut dina maränger på plåtarna. Grädda dina maränger i mitten av ugnen i ca 1,5 timme. Marängerna är klara när de släpper från bakplåtspappret. Stäng av ugnen och släpp ut ånga, låt sedan marängerna stå på eftervärme i någon timme eller två. Förvara marängerna torrt.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS