Hallonmousse i glas
Förberedelsetid
5 minuter
Tillagningstid
35 minuter
Portioner
6 personer
Målgrupp
Efterrätt
En tjusig dessert behöver oftast inte vara speciellt avancerad.
Lägg gelatinbladen i blött.
Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när hallonen har kokat upp ordentligt, tar ca 5 minuter. Tillsätt gelatinbladen. Ställ åt sidan för att svalna. Spar ca 1,5 dl av hallonsåsen som du på slutet häller över hallonmoussen som en spegel.
Vispa grädden. Vänd ner 1/3 av grädden i den avsvalnade hallonsåsen. Häll sedan ner hallonblandningen i resterande grädden och vänd runt försiktigt tills allt blandats ordentligt.
Häll upp moussen i glas och toppa till sist med hallonsåsen. Ställ in i kylen minst 1 timme för att stelna. Dekorera med vispad grädde.