INSTRUCTIONS

Brytbröd bakat på plåt. Så enkelt när man bara behöver jäsa en gång och det bästa av allt är att det räcker till så många. Det man bör tänka på är att knåda degen länge så glutentrådarna blir starka så brödet orkar jäsa upp ordentligt eftersom de bara jäser en gång.

Ett perfekt bröd till större tillställningar som tex olika bufféer, studentmottagning, större festligheter eller varför inte till en härlig släktmiddag.

Brytbröd blir saftigare, luftigare och vansinnigt gott eftersom bullarna jäser ihop med varandra på plåten. Det man bör tänka på är att inte lägga ihop bullarna för tätt på plåten eftersom dom efter jäsningen kommer att sitta ihop med varandra.

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.

Tillsätt honung, salt, äggula, vetemjöl, lantbrödmjöl och det rumsvarma smöret. Arbeta degen 5 minuter i bakmaskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa täckt i 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och gör runda bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ej för tätt! Bullarna kommer att jäsa ordentligt, så låt det vara ca 0,5 cm mellan varje bulle. Låt jäsa 35 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.

Ta ut brytbrödet och låt det svalna något innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS