Mazarinkaka
10 minuter
1 timme
12
Vardag som Fest
Börja med att blanda rumstempererat smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och äggula. Blanda allt till en fin och slät deg.
Tryck ut degen i en form på ca 24 cm. Ta bort överflödig deg runt kanterna med tex kniv eller spatel. Nagga bottnarna ordentligt och ställ in i frys medans du gör fyllningen.
Ställ ugnen på 170 grader. Vispa mandelmassa och smör till en slät smet, tillsätt ägg och rör ut ordentligt men rör inte för mycket.
Fyll formen med mandelsmeten och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Obs! Om du använder mindre formar (som på bilderna) så grädda ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Rör ihop florsocker, vaniljpulver och vatten till glasyren. Va lite försiktig med vattnet, man vill inte ha den för lös. Häll glasyren över kakan och ställ in i kylen tills den stelnat helt.