Brownies med hasselnötter
Förberedelsetid
6 minuter
Tillagningstid
1 timme 30 minuter
Portioner
16
Målgrupp
Kalas/Fest
Sätt ugnen på 160 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en form på ca 15x25 cm eller i en rund springform på ca 24 cm.
Hacka hasselnötterna grovt och ställ åt sidan.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, sirap, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner äggen, ett i taget.
Vänd till sist ner vetemjöl. Blanda ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och toppa med dom hackade hasselnötterna (spar lite nötter till garnering). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna ordentligt.
Skär brownien i bitar. Smält den mörka chokladen. Doppa varje browniebit i choklad och toppa med nötter och flingsalt. Låt chokladen stelna helt innan servering. Förvara i kyl.