Enkel Prinsesstårta
7 minuter
1 timme 10 minuter
6-7
Kalas/Fest
Vaniljkräm - Ljumma upp grädde, mjölk, vaniljpulver .
Vispa ihop äggulor, socker och majsstärkelse, vänd ner i vaniljmjölken. Koka upp under omrörning. Låt koka i någon minut.
Tag bort kastrullen från värmen, blanda ner smöret och sila krämen. Låt svalna helt.
Rulltårtsbotten- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggfluffet. Rör om försiktigt.
Lägg bakplåtspapper på plåt. Häll upp smeten och bred ut ett jämt lager. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
När rulltårtsbotten är klar tar du ut den ur ugnen och vänder den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper med lite socker på.
Dra försiktigt bort bakplåtspappret och skär sedan botten i 3 lika delar. Låt svalna något.
Montering- Börja med att lägga en botten och bred ut ett tunt lager sylt och sedan ett lager med vaniljkräm och grädde. Gör samma sak en gång till och avsluta med den sista botten.
Färga och kavla ut marsipanen. Bred på ett tunt lager med grädde på överdelen och lägg sedan på marsipanen.