Smördeg med Citron och Chokladgrädde
3 minuter
1 timme 40 minuter
4-5
Fest/Högtid
Blixtsmördeg- Börja med att blanda alla ingredienser, snabbt! Finns det en massa goa smörklumpar i degen så har du gjort alldeles rätt. Plasta in och i kyl 15 minuter.
Kavla ut och gör ett 3 eller 4 slag. Kyl igen 15 minuter! Upprepa kavling och kylning 2 gånger till.
Kavla ut blixtsmördegen tunt, ca 2 mm och nagga ordentligt.
Sätt ugnen på 225 grader när du ställer in din smördeg. Sen sänker du temperaturen till 175 grader och låter den stå inne i ca 30-40 minuter lite beroende på tjocklek. Den ska bli gyllenbrun och fin.
Skär smördegen direkt när den kommer ut ur ugnen (när den fortfarande är varm) i önskad storlek och form. Låt svalan!
Citrongrädde- Vispa ihop alla ingredienser till en spritsar konsistens och lägg i spritspåse med tyll.
Chokladgrädde- Gör samma sak som ovan. Blanda allt och vispa ihop. Häll upp i spritspåse med tyll.